Satu ja Jiri Vainikka

Olemme pariskunta Kanta-Hämeestä ja kavioiden maailmaan sukelsimme vuonna 2003. Tämä maailma vei meidät täysin mukanaan ja ennen pitkää päädyimme kavionhoidon ammattilaisiksi. 
Työmme on vienyt meidät ympäri Suomea ja Eurooppaa.

Satu


Satu on aloittanut ratsastuksen 9-vuotiaana Ruskeasuon ratsastustalleilla. Kesäisin vietettiin aikaa ratsastusleireillä ja sukulaisten naapurissa ihanan suomenhevostamman kanssa. Mitä enemmän sai olla hevosten kanssa, sen parempi. Jokaisen pikkutytön haave

Hevostelu syveni entisestään varhaisteini-iässä kun Satu pääsi hoitamaan ratsastuskoulun poneja ja hevosia. Jossain vaiheessa alkoi esteratsastus kiinnostaa ja hinku omaan hevoseen kasvoi ja kasvoi. Sitä omaa hevosta ei kuitenkaan koskaan nuorelle tytölle tullut. Vuodet vieri, välillä oli taukoja ratsastuksesta ja välillä taas tiiviimpiä aikoja tallilla. Kunnes vuonna 2002 se oma hevonen vihdoin saapui kotiin. 

Satu vuoli ammatikseen vuoteen 2010, kunnes siirtyi hoitamaan yrityksen verkkokauppaa, asiakaskontakteja. Yrityksen verkkosivut, verkkokaupat, verkkokurssi sekä sosiaalisen median rakentaminen ja ylläpito kuuluu myös hänen tehtäviinsä. 

Jiri

Jiri on pienestä pitäen ollut todella eläinrakas. Kaikki eläimet on aina olleet tasapuolisesti hänen suosiossa. Ensikosketuksen hevosten kanssa elämiseen ja olemiseen hän sai kun kotiimme muutti vuonna 2002 suomenhevosruuna Simo. Hyvin nopeasti kavionhoidosta tuli Jirille Simon kautta tuttua, monien kurssien ja opintojen jälkeen myös ammatti. Oppia on saatu monelta eri taholta, niin kengättömyys kun kengityspuoleltakin. 

Jiristä tuli nopeasti hyvin suosittu vuolija rauhallisen otteen ja aidon elänrakkauden vuoksi. Jiri myös kertoo mielellään kavionhoidosta ja hevosenpidosta vuolutilanteessa, ja yleensä vuolutilanteet onkin hyvin opettavaisia omistajille.

Jiri vuolee varsat, minit, ponit, hevoset, raskaat työhevoset, aasit ja muulit. Jokainen eläin otetaan huomioon yksilönä vuolutilanteessa, eikä hän kategoroi eläimiä niiden käytön mukaan. Jokaiselle eläimelle sen yksilön kavioterveys on elintärkeä. 
Minne tahansa menemme, eläimet jostain syystä päätyvät aina Jirin lähelle ja rapsutettavaksi.

 

“Olemme opettaneet hevosenomistajille rakenteenmukaista kengättömän kavion vuolua vuodesta 2010.
Kursseja meillä on ollut 80 ja oppilaita hieman vajaa 800.
Syksyllä 2016 perustimme Kokonaisvaltaisen kavionhoidon-perusteet verkkokurssin, jonka suosio kasvaa kasvamistaan. Tällä hetkellä kurssillamme on yli 100 oppilasta. Haluamme tuoda esille järkevän tavan hoitaa kengättömiä kavioita ilman metodeita. Haluamme myös saada ihmiset ymmärtämään säännöllisen kavionhoidon merkityksen jokaisena vuodenaikana.
Vain hevosen omistaja voi hoitaa hevosensa kaviot riittävän usein, koska kaviot tarvitsee huoltoa viikottain.”