Kokonaisvaltaisen kavionhoidon perusteet- verkkokurssi

Olemme opettaneet hevostenomistajia omatoimiseen vuoluun vuodesta 2010. Vuoteen 2016 asti järjestimme suosittuja Kavionhuoltopäiviä omalla tilallamme. Kurssipäivät koostuivat teoriasta ja käytännön opeista.
Kokonaisvaltaisen kavionhoidon-perusteet verkkokurssi perustettiin syksyllä 2016 korvaamaan Kavionhuoltopäivät.

Miksi ihmeessä verkkoon opettamaan?

Yksinkertaisesti siitä syystä, että yhden päivän aikana tarjottu opetus ei ollut mielestämme riittävä kahdesta syystä: koimme että aina jäi jotain tärkeää opettamatta ja yhden kurssipäivän aikana oppilas ei pysty sisäistämään niin paljon asiaa kun olisimme halunneet heille tarjota.
Emme kuitenkaan resurssien puutteessa pystyneet tarjoamaan pidempiä kursseja, joita perusteellisempi opetus olisi vaatinut. Mietimme pitkään, miten saisimme opetetun tiedon jäämään paremmin oppilaiden muistiin ja myös kokonaisvaltaisen ajattelun ymmärretyksi. Kokonaisvaltainen kavionhoito on todella laaja aihe, eikä sitä pysty opettamaan yhdessä päivässä niin, että ihmiset sisäistäisivät asiat ja alkaisivat kyseenalaistamaan aikaisemmin oppimaansa sekä kysymään joka tilanteessa, miksi näin on, mitä voin asialle tehdä jotta tekojen vaikutukset olisivat pidempiaikaisia ja pysyviä.

Maailma on täynnä “kikkakolmosia” joiden kanssa saadaan oireet piiloon ja elämä hymyilemään hetkeksi, me haluamme paneutua itse ongelman aiheuttajaan ja sen korjaamiseen.

Jos itse vertaamme verkkokurssia Kavionhuoltopäiviin, joita pidimme 6 vuotta, verkkokurssilta saatu tieto on monin verroin laajempaa, laadukkaampaa ja oppilas saa palata kurssille niin halutessaan. Kurssi on oppilaille aina avoin.

Edelleen kuulemme oppilaista jotka ovat lähteneet vuolemaan asiakashevosia ja jopa opettaneet muita yhden päivän kurssin opein. Se ei ole vastuullista toimintaa ja toivoisimmekin ettei kukaan anna eläintään koe-eläimeksi.
Kavionhoito vaatii syvällisempää tietoa ja verkkokurssillamme sitä on tarjolla.

Mutta miten verkkokurssin kautta voi opiskella kavionhoitoa?

– Itse asiassa epäilin sitä itsekin aluksi. Mitä enemmän mietin asiaa, sen paremmin ymmärsin verkkokurssin mahdollisuuden tuoda tieto loogisesti oppilaiden luo.

1. Verkkokurssi on tehokas tapa oppia teoriaa. Pääset oppimateriaalin pariin koska vain haluat kertaamaan ja tarkentamaan oppimaasi. Kun sinulle tulee olo, ettet ihan tarkkaan muista miten jokin asia menee, pääset aina tarkistamaan sen verkkokurssilta. Näin ei jää varaa väärinymmärryksille, joita lähipäivien omat muistiinpanotkin saattoivat jättää. Voit käyttää kurssia kännykän, tabletin tai tietokoneen kautta.
2. Verkkokurssilla aihealueet on tuotu loogisessa järjestyksessä esille ja moduulit aukeavat sinulle kerran päivässä. Moduuleja on yhteensä 17. Yhden moduulin parissa vietetty aika riippuu sinusta. Moduulin sisältävän materiaalin (teksti/äänite/video) läpikäyminen kestää maksimissaan puolisen tuntia, mutta sisällön ymmärtäminen ja sisäistäminen on sinun omalla vastuulla. Suosittelemme siis läpikäymään moduulin useammin kun kerran.
2. Videoiden, kuvien ja äänitteiden kautta oppiminen siirtyy tehokkaasti myös käytännön tasolle.
3. Suljetun, vain oppilaillemme tarkoitetun Facebook-ryhmän ansiosta opetus siirtyy uudelle tasolle. Ryhmässä oppilaat pääsevät jakamaan kuvia ja videoita ja kysymyksiä omasta vuolustaan, sitä kautta oppiminen syvenee. Pystymme opettajina olemaan läsnä vuoluissanne kaiken aikaa.
4. Vuosittaiset lähipäivät takaavat sen, että vuoleminen sujuu varmasti myös käytännön tasolla. Lähipäivistä veloitamme 80 € per hlö sis alv 24%.

Kokemuksemme ja oppilailta saammamme palautteen kautta voimme lämpimästi suositella verkkokurssiamme niin aloittelijoille kun hevosten parissa pidempään toimineille.
Kokonaisvaltaisen kavionhoidon opiskelu on sijoitus hevosesi tulevaisuuteen. Ammattilaiset taas oppivat ymmärtämään kavionhoidon tärkeyden asiakkaan hevosen elämässä. 

Kukaan ei ole vuolija syntyessään, mutta harjoitus tekee mestarin!

Palautetta kurssilaisiltamme:

“Kiitos huikeasta kurssista! Turhaan epäilin meneekö raha hukkaan, löytyykö rohkeus kurssin aikana aloitella itse kengättömän hevoseni kavioiden hoito. Kurssinne on todella hyvin suunniteltu, moduulien aiheet järkevässä järjestyksessä ym. Hienoa!”
“Hyvä kurssi myös eläinlääkäriopiskelijalle!”
“Mahtavaa että olette tehneet näin paljon videoita kurssille!”
“Alussa epäröin, uskallanko vuolla hevoseni kavioita pelkän verkkokurssin avulla. Hyvin nopeasti kurssin edetessä epäröinti kaikkosi. On todella hienoa kun pärjää itse. Kiitos teille upeasta kurssista!”

"Sellaisia uutisia vaan, että oon niin iloinen kaikesta mitä oon oppinut tällä kurssilla 😊 Olisin ennen ollut tosi huolissani kun säde kuorii kokonaisena ja apua anturastakin lähtee paksuja siivuja. Nyt vaan tyytyväisenä ynnään olosuhteita ja odottelen päästä jatkamaan mitä eilen aloitin. Ihanasti vielä sadepäivän pehmittämät kaviot 😄"

Muita syitä opettaa verkossa?

 • Yhden lähipäivän aikana opetettu teoria, vaikka kuinka teki muistiinpanoja, ei jäänyt mieleen kun osittain.
 • Oppilaille tuli joskus virheellinen kuva opetetusta asiasta, koska asiaa on paljon ja yhden päivän aikana ihmisen oppimisresurssit on rajalliset.
 • Oppilaat oli eri tasoisia ja kokeneempien oppilaiden kysymykset vei aikaa aloittelijoille tarkoitetusta opetuksesta.
 • Kakkos-kavionhuoltopäivässä jouduttiin monesti kertaamaan teoriaa ja muistuttelemaan ihmisille mieleen jo opittua, jotkut tulivat kakkospäivään vasta vuosien päästä. Ykköspäivän aiheet oli onnellisesti unohtuneet.
 • Verkkokurssilla asiat opetetaan sinulle loogisessa järjestyksessä, moduuli kerrallaan.
 • Verkkokurssilla saat palata jokaiseen aihealueeseen niin monta kertaa kun itse haluat.
 • Verkkokurssilla oppiminen tapahtuu pienissä osissa omaan tahtiisi.
 • Saat aina tukea opettajilta ja muilta oppilailta suljetussa Facebook-ryhmässämme.
 • Verkkokurssin avulla varmistamme että oikeasti ymmärrät, mistä on kyse, mitä mikäkin asia tarkoittaa ja miksi rakenteen mukaisesti vuollut kaviot on hevoselle se kaikista mukavin tapa liikkua.
 • Verkkokurssin kuvien, äänitteiden ja videoiden kautta myös vuolun aloittaminen on helppoa.
 • Verkkokurssin tukena on myös vuosittaiset lähipäivät, joita järjestetään kysynnän mukaan ja joista sovitaan suljetussa Facbook-ryhmässä erikseen.
 • Koska kaikki kurssilaiset osaavat perusteet, lähipäivissä voimme keskittyä tehokkaasti itse vuoluun.

Verkkokurssista hyödyt sinä ja hevosesi.
Pidemmän päälle myös taloudellinen hyöty on huomattava!

Painitko jatkuvasti seuraavien ongelmien kanssa:

 • et tunnu löytävän ammattitaitoista kavionhoitajaa mistään
 • yksi ”ammattilainen” sanoo sitä ja toinen tätä. Ketä uskoisin?
 • hevosen kaviot on huonossa kunnossa eikä kukaan tunnu osaavan auttaa
 • hevoselta putoilee jatkuvasti rautakenkä ja se on kavioistaan kipeä
 • kavionhoitajasi kohtelee hevostasi huonosti
 • hevosesi on kengätön, mutta muiden tallilaisten painostus saa sinut tuntemaan asiasta epävarmuutta. Muut tallilaiset tuntuvat olevan (mielestään) ”ammattilaisia” hevosen kavioiden suhteen.
 • varsan omistajana haluaisit jatkaa kengättömyyttä, mutta tietotaito puuttuu
 • olet jo vuolukurssin käynyt, mutta haluat varmuutta ja lisäoppia
 • asut keskellä ”eimitään” tai alueella ei ole apua tarjolla asianmukaiseen kavionhoitoon
 • hevosesi alkaa arkomaan heti, kun rautakenkä irtoaa sen kaviosta
 • kaviot kasvaa todella nopeasti, eikä ammattilaisen käyntiväli riitä pitämään kavioita kunnossa
 • kaviot halkeilevat ja lohkeilevat jo päivä vuolijan käynnin jälkeen
 • tutullasi on yksi negatiivinen kokemus kengättömyydestä, ja sen perusteella hän ei missään nimessä suosittele kengättömyyttä yhdellekään hevoselle
 • isännälläsi pysyy työkalut käsissä, mutta et saa häntä ”pakotettua” vuolukurssille
 • Kurssilta saat vahvat eväät jokapäiväiseen kavionhoitoon
 • Kurssilta saat ymmärrystä kavion anatomiaan
 • Kurssilta saat ennen kaikkea ymmärrystä MIKSI kavio käyttäytyy tietyllä tavalla, ja MIKSI sinun täytyy vuolla se rakenteen mukaisesti
 • Kursilla opit mitä rakenteen mukainen vuolu tarkoittaa
 • Kurssin tukena on oma Facebook-ryhmä, jonka jäseneksi jäät automaattisesti kurssin jälkeen, ja saat apua ja tukea sekä opettajilta että oppilailta jatkossakin.
 • Opettajat ovat aktiivisesti mukana myös kurssilla, joten apua on tarjolla paljon.
 • Kurssin jälkeen pystyt itse hoitamaan hevosesi kaviot viikottain.
 • Mitä useammin huollat, sen vähemmän täytyy tehdä. Se on mukavaa sinulle ja hevosellesi!

Kaviot kasvaa noin 1 cm kuukaudessa!

MITÄ NOPEAMMIN OTAT OSAA KURSSILLE, SEN NOPEAMMIN PÄÄSET ITSE VAIKUTTAMAAN HEVOSESI KAVIOIHIN JA YLLÄPITÄMÄÄN NIIDEN KUNTOA VIIKOTTAISELLA HOIDOLLA, JOLLOIN HEVOSELLASI ON AINA RAKENTEENMUKAISET KAVIOT JOILLA ON MUKAVA LIIKKUA!